29 Ekim 2015 Perşembe

Genie Cleaner ile Windows İçin RAM ve DİSK Temizliği



Android üzerinde RAM ve DİSK temizliği yapan bir çok program vardır. Gereksiz dosyaları temizler, gereksiz servisleri ve arkaplan uygulamalarını kapatarak RAM alanı açar. Özellikle 700-1000MB arası olan Android de bu tür programlar meşhurdur.

Windows için ise eski bilgisayar ve ya internet bilgisayarı gibi küçük notebook ve ya masaüstü bilgisayar içinde aynı şekilde RAM temizliği gerekir. Genellikle 1 ve ya 2GB RAM içeren ve bilgisayarlar da da çok sıkıntı çıkar. Windows 7 için 2GB ram yeterli gelse de Windows 8 ve 10 için maalesef 2GB RAM yeterli gelmemektedir. RAM yükseltmesi gerekir ve ya gereksiz uygulamaları geçici olarak sonlandırmak gerekir. Uygulamaları manuel olarak yani el ile görev yöneticisi ile sonlandırabileceğimiz gibi tek tıklama ile yardımcı programlar ile sonlandırmak da mümkündür. Özellikle antivirüs gibi programlar çok RAM kullanabileceği için Avira gibi (tavsiye) hafif antivirüsler kullanmalısınız.

Aynı zamanda gereksiz dosyalar, reklam videoları, önbellekler gibi bir çok dosya bilgisayarda saklanır. Bu dosyalar sürekli ve 1 sene gibi bir kullanımda rahatlıkla 5-10 GB arası alan işgal edebilmektedir. Bu dosyaların düzenli olarak temizlenmesi, hatırı sayılır bir alan açmaktadır.

Peki ya, bu dosyaları nasıl temizler ve tek tıklama ile RAM alanı nasıl açabiliriz ? Tüm bu ihtiyaçları tek bir program ile yanıtlayabiliriz. Bu program Genie Cleaner.

Genir Cleaner incelendiğinde basit ve hızlı bir alt yapısı vardır. Kendisi için fazla bir RAM kullanmadığı gibi RAM alanı açmak için programı açmaya gerek kalmaz, sadece masaüstüne döndüğünüzde sizin için ufak bir buton belirtir. Bu butona tıklayarak RAM alanını tek tıklama ile açabilirsiniz. Bu widget türü buton şu şekildedir :


DİSK temizleme için ise programı açmak durumundasınız. Çünkü DİSK temizleme derin bir işlem olup, ger gün yapılmayacağı için bir masaüstü Widget'i oluşturmak oldukça mantıksız olur. Bunun için programı açmalısınız. Her hafta 2GB kadar gereksiz dosya temizliği yapabiliyorum. Bu temizlik kesinlikle doğru boyuttadır. Programı açtığınızda zaten direk DİSK temizleme ile karşılaşıyorsunuz.

Program bilgisayarınızın DİSK ve RAM ömrünü etkilemeyen ve zarar vermeyen programlardandır. Güvenle kullanılabilirsiniz. 

            




Programı İndir 
Bu dosyayı kendi sunucularımızda barındırmıyoruz. Bu nedenle
direk indirme desteklenmiyor. software.informer ile indirmek için




Makale İçeriği DMCA Lisansı Altındadır.

DMCA.com Protection Status

Yazıyı Paylaş
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 comentários

Yorum yaparken yazım kurallarına uygun , açıklayıcı yorumlar yapınız. Küfür ve Argo Kullanmayınız. Unutmayın ki yorumlarınız bizler için çok önemli.

Yorum içine link eklemek yasaktır. İsim seçeneği ile link ekleyebilirsiniz.

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© 2011- 2013Hile & Makale -


Kayıt RSSYorum RSS
Yukarı çıkar beni kaptaan !