1 Ağustos 2017 Salı

PUBG FPS Arttırmak İçin Yeni Yöntemler




Araç sürerken ya da çatışma esnasında düşük FPS sorunlarından bıktıysan, grafikler en düşükteyken bile oyun oynayamıyorsan sizin için FPS'i %20 arttıracak çözümlerimiz var. Tabi ki yeni ekran kartı almak kesin çözüm ama bu probleme mevcut ekran kartınız ile bir nebze olsun çözüm getireceğiz.

Bu rehber 50 olan FPS değerinizi 80-90 yapmaz. Böyle bir düşünce varsa aklınızda unutun derim. Ama 50 olan FPS değerinizi 60'a çıkartabilir ve 50-60 arasında tutabilir. Şimdi lafı fazla uzatmadan FPS'i nasıl arttırabiliriz anlatıma geçelim.

Ayar Dosyaları

Öncelikle oyun kapalı haldeyken ayar dosyalarını düzenlememiz gerek. Burada mümkün olabilecek en düşük değere çekiyoruz. Hatta teknik olarak inilmeyecek seviyelere de ineceğiz.

İlk olarak Windows+R tuşu ile "Çalıştır"'ı açıyoruz.
%appdata% yazdıktan sonra klasörün adres çubuğundan "AppData" klasörüne çıkıyoruz. Local klasörüne girdikten sonra TslGame adlı klasöre giriyoruz. Sonra da Saved\Config\WindowsNoEditor şeklinde dosyalara giriyor GameUserSettings.ini dosyasını açıp aşağıdaki bilgileri mevcut dosyadaki ile değiştiriyoruz :

[ScalabilityGroups]
sg.ResolutionQuality=70.000000
sg.ViewDistanceQuality=0.01
sg.AntiAliasingQuality=0.01
sg.ShadowQuality=0.01
sg.PostProcessQuality=0.01
sg.TextureQuality=0.01
sg.EffectsQuality=0.01
sg.FoliageQuality=0.01
Daha sonra kayıt edip dosyayı kapatıyoruz. Scalability.ini dosyasına girip aşağıdaki bilgileri giriyoruz.
[TextureQuality@0]
r.Streaming.MipBias=16
r.MaxAnisotropy=8
r.Streaming.PoolSize=0.01

Bunu da kaydettikten sonra ayar dosyaları ile işimiz tamamlanıyor.

Overclock

Kullandığımız işlemci ve ekran kartlarının hepsinde o.c imkanı vardır ama işlemci kısmında Intel her işlemciye o.c imkanı sunmaz. Ama ekran kartında böyle bir limit yoktur ve rahatlıkla O.C yapabilirsiniz. Overclock'un bu oyunda sağladığı imkan %10'dan da fazla. Ancak oyun optimizasyon sorunu nedeni ile ekran kartının hepsini kullanmıyor. Bu nedenle %10 diyebiliriz. Bunun için MSI AfterBurner adlı programı indiriyoruz. İndirdikten sonra kartımıza %10 oranında bir overclock uyguluyoruz. Bu işlem sırasında aşırı ısınma olmamasına dikkat etmek için oyunda 20 dakika oynadıktan sonra oyunu hemen aşağı alıp programdan sıcaklığa bakıyoruz. Bu esnada sıcaklık anında 4-5 derece düşebileceği için programı açık tutun ki hemen görebilirsiniz. OSD ile oyun için de de görebilirsiniz ama şuan ki konumuz bu değil.



Benim afterburner ile 1050Ti'a uyguladığım o.c işlemi bu. Sizin GPU frekansınız 700 falan ise benim gibi +155 eklemeniz riskli olabilir. +50, +60 ile test edin. + %10 ekleyin aşırıya kaçmak riskilidir. Ben ek voltaj verip +250 de berebilirim memory clock olarak da +1000 verebilirim ama bunlar sisteme uzun vadade zarar verebilir.


Bunun haricinde steam başlatma ayarlarına bir şeyler yazmak ek fps kazandırmayacaktır. Bu ayarlar ile birlikte %30'a varan FPS artışı mümkün. Bu işlemler ile 70 civarı ortalama FPS'i 90'da tutmayı becerdik. Zaman zaman 70'e düşüşler de oldu. Yani 20 kadar fps kazandırdı.




Makale İçeriği DMCA Lisansı Altındadır.

DMCA.com Protection Status

Yazıyı Paylaş
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 comentários

Yorum yaparken yazım kurallarına uygun , açıklayıcı yorumlar yapınız. Küfür ve Argo Kullanmayınız. Unutmayın ki yorumlarınız bizler için çok önemli.

Yorum içine link eklemek yasaktır. İsim seçeneği ile link ekleyebilirsiniz.

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© 2011- 2013Hile & Makale -


Kayıt RSSYorum RSS
Yukarı çıkar beni kaptaan !